Media

Norsk Viseforum – «Hvis en drøm kan kjæles med»

Det er ikke hver dag en sanger og låtskriver CD-debuterer når han er 60, men det gjør Karl Heldal – og det går veldig bra.
2006, Per Jacob Skaanes


Musikk og Kultur

Når man kan skrive sterke tekster og samtidig synge dem bra, så har man en gave å ta vare på. Det gjør Karl Heldal.
2006, Lars-Martin Lillerovde

Balsam NRK P1

Av og til hender det at det dumper en plate ned i redaksjonen i Balsam, som det gjorde her for litt siden. Vi syntes dette var så spennende at denne artisten måtte vi ta en prat med.

Norsk på Norsk NRK P1

Under lupen med Per Ole Hagen: …Hører klangen fra den norske visetradisjonen fra 60 og 70-tallet; Alf Cranner, de som siden dannet Gitarkameratene, Mikael Wiehe og til og med et streif av Victor Hara. Vinternatten: …veldig poetisk og fint språk, og han synger usentimentalt om en alvorlig situasjon som kommer.

Lokalavisen Fjuken

Med CD’en «Hvis en drøm kan kjæles med», byr Karl Heldal på eit knippe med tretten sterke og vakre låtar, …norsk visesong av god kvalitet. Ei plate til å bli glad i.

Norsk Viseforum – «Naken med klærne på»

Noe av det som også imponerer her, er det melodiske overskuddet Heldal høster av på denne plata. Instrumentvalgene, det musikalske ved produksjonen, gjør at albumet er lydmessig rikt og samtidig behagelig å høre på.
2010, Per Jacob Skaanes

Lira (Svensk musikktidskrift) – «Vi går på gult»

Jag känner medan Karl sjunger och när han har sjungit klart vill jag att han ska sjunga mer. Sjunga rakt in i alla människors hjärtan. Sjunga så att vi vänder vintern till vår. Kylan till värme. Hjälplösheten till hopp och tillförsikt. ”Kasta masker, kasta angst. Dansa naken i vår fangst.”
2018, Maria Lagergréen Västlund

Visor/Viser – «Vi går på gult»

Visorna speglar en vispoet med en särskild känslighet inför livet med en melankolisk grundton. Ibland liknar han en profet när han tar ett uppgör med dagens obekymrade likgiltighet inför världsproblemen, andra gånger blir han mer introvert eller naturlyrisk. Hela tiden är det emellertid fina melodier och texter med välfunna metaforer.
2019, Håkan Hultin