Musikken

Ved siden av mitt virke som arkitekt, har jeg spilt og sunget viser i hele mitt voksne liv. Jeg har min bakgrunn fra visemiljøet på 60- og 70-tallet, inspirert av britiske og irske folksongs, og ikke minst av amerikanske artister som Paul Simon og Joni Mitchell, hvor både tekster og melodier har hatt stor betydning for meg.

Fra 1975 til -85 var jeg med i visebandet Stormsvalene, hvor jeg bl.a. fikk lage melodier til tekster av Johanna Schwarz og Arnljot Eggen. Gruppa ga ut LP’en «Svalene på Vilde Vinge» i 1981. Tiden i Stormsvalene ble spiren til å sette i gang med å lage egne låter, både tekster og melodier.

Siden 1990 har jeg jobbet med å skrive egne låter. Det begynte med engelske tekster, men så ble jeg utfordret til å skrive på norsk. Det var som å fjerne et raster. Har aldri angret. Kan anbefales!

I 2003 ble jeg kåret til vinner av P1-demokonkurranse med låta «Åh! Var jeg fri», som for øvrig er representert på min første CD «Hvis en drøm kan kjæles med» som utkom i 2006. Siden har det blitt utgitt 2 CD’er til, «Naken med klærne» på (2010), og «Vi går på gult» (2018).

Som viseartist har jeg hatt stor glede av Viseklubben Nye Skalder i Oslo. En spennende og særegen klubb som har et stort rom for viseartister med egne låter. Jeg har også hatt gleden av å være med på drive klubben videre (2001-2013), hvorav 3 år som leder. Det har også blitt til samarbeid med flere andre viseartister, både i Norge og Skandinavia.

På siden med utgivelser kan du lytte til smakebiter fra hver CD som jeg har gitt ut. Det er bare å ta kontakt med meg hvis du ønsker å kjøpe en CD.